KONE NIMELTÄ KURAATTORI

2010 on SKY:lle edunvalvonnan vuosi. Toimintamme ytimessä on KONE NIMELTÄ KURAATTORI -seminaarisarja, jonka järjestämme yhteistyössä Kiasman kanssa. Seminaarisarja tarkastelee kuraattorien työskentelymahdollisuuksia, -metodeja ja prosesseja. Seminaarisarjassa pohditaan alan ammattilaisten kanssa kuraattorin työoikeuksia ja -velvollisuuksia ja määritellään mm työsopimusehdot. Lisäksi seminaareissa käydään läpi kuratoinnin työprosessia sekä globaalin työskentelykentän mahdollisuuksia. Seminaarien kautta SKY pyrkii vakiinnuttamaan kuraattorien ammattinimikkeen, tekemään kuraattorien työtä ja työnkuvaa tunnetuksi. Seminaarit järjestetään Kiasman Seminaari-tilassa perjantaisin 12.3, 14.5, 10.9 sekä 12.11. Kuulemme mieluusti ajatuksianne mahdollisista seminaariaiheista ja -puhujista.

Jatkamme yhteistyötä Helsinki International Artist in Residence Programme HIAPin kuraattorivieraiden kanssa sekä koulutuksia ART360 ESR-hankkeen kautta. Koulutusresurssit ovat rajalliset, mutta olemme päässeet kuvataiteen toimijoiden resurssiytimeen antoisien portfolio- ja kirjoitustyöpajojen kautta. Lisäksi SKY on sopinut uudesta yhteistyömuodosta Mäntän kuvataideviikkojen kanssa. Järjestämme yhdessä kesäkoulun kuraattoreille ja kuvataiteilijoille.

Hallituksen jäsen Annamari Vänskä on Taikin tulevan ’Curating, Managing and Mediating Art’ (CuMMA) maisteriohjelman suunnitteluryhmässä. Seuraamme ilolla Suomen ensimmäisen ammatillisen kuraattorikoulutusohjelman entenemistä. Ensimmäiseen, vuonna 2010 alkavaan maisteriohjelmaan Taidekasvatuksen laitokselle valitaan opiskelijoita n 10.

Lisätietoja:

Kiasman seminaariohjelma: http://www.kiasma.fi/index.php?id=1920

Kaikesta tästä lisätietoa web-sivuiltamme ja tiedotteistamme.

SKY toivottaa antoisaa alkanutta vuotta 2010!

Aura Seikkula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s